Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

Hej! Jag försöker hjälpa min fästman att leta efter information om hans biologiska fader. Det enda vi har att gå på är för- och efternamn, en bild på fadern samt att han är från Italien. Vi har varit i kontakt med skatteverket och länsarkivet men utan något resultat då fadern inte är registrerad som fader till min fästman i och med att han ska ha dött innan min fästman föddes. Vi vet inte vart/när han föddes eller vart eller datum då han dog. Min svärmor vägrar ge någon information och hon är den enda som faktiskt vet denna informationen. Min fråga är vart man ska söka då vi just nu famlar i blindo. Tack på förhand!

Svar

Vad tråkigt att svärmor inte är mer förstående för fästmannens rättighet att få vet mer om sin biologiska far. Tyvärr finns det inget jag som uppdragsforskare kan göra i fallet heller, då jag endast hjälper folk forska i beftinligt källmaterial och inte har någon möjlighet att spåra sånt som kryper under radarn.

Det jag kan tänka mig ska kunna ge er en familj är att DNA-testa fästmannen och sätta er och vänta på att nära släktingar på den okända sidan ska höra av sig. Undrens tid är inte förbi. Och kanske få svärmor att förstå hur viktigt det är för fästmannen att få reda på sitt biologiska ursprung på fädernet. Med namnet och bilden kan ni ju hoppas att släkten känner igen pappan!


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2018-06-03
Taggar: 
Kategorier:  Fader okänd
Antalet visningar:  304