Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

Hejsan jag skulle vilja veta vem min farmors far var då varken mina föräldrar eller min farmor (avliden) inte ens vet om det. Det sägs så olika saker att han var en tysk militär som sen bara försvann. Min farmor hette Ulla-Britt Hellström men hennes flicknamn var Ulla-Britt Linusson född 1943, 1944 eller 1945 bodde i Norrtälje när jag var liten men vet inte om hon är född där eller utanför Norrtälje

Svar

Jag hittar en Ulla-Britt Hellström som är född 1/3 1943 i Norrtälje (Vätö församling) på dödskivan, som jag gissar är din farmor. Tyvärr står det ingen fader inskriven i födelseboken, så med vanliga släktforskarkällor kommer man inte så långt i det här fallet.

 

Det nya inom släktforskningen är att man tar DNA-test och får kontakt med släkt runt om i världen, som kan bekräfta misstankar om okända fäder.

 

Med tanke på tiden din farmor är född är det ju en spännande historia om en försvunnen tysk soldat, men det kan lika gärna vara en man i grannkvarteret som av olika anledningar inte var lämplig som barnafader. Farmors mor hade säkert någon för henne viktig anledning att inte avslöja faderns identitet för omvärlden. En aspekt vi inte får glömma i vår vilja att hitta namn till våra släktträdsgrenar - hur frustrerande det än kan vara med dessa avhuggna grenar!


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2018-02-10
Taggar: 
Kategorier:  Fader okänd
Antalet visningar:  559