Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

Hej, har försökt få tag i min farmor som emigrerade till USA 1910. Har hittat uppgifter om detta, vilken väg hon tog och vilken båt och när hon kom fram till NY. Men sedan tappade jag spåret efter henne. Hennes namn var Anna Lovisa Alexandersson född den 27 april 1885 på Muskö. Hur ska jag kunna hitta igen henne i USA ? Vet att hon besökte Sverige 1921, men hittar ingen passinformation heller. Vilka möjligheter har jag, och vart ska jag vända mig för mer information? Bästa hälsningar Stig Alexandersson

Svar

Du och jag delar samma bekymmer! Jag har också en totalt försvunnen emigrant, som jag hoppas dyker upp så småningom på något sätt efter hand som mer och mer blir tillgängligt på nätet.

 

Ett sätt är att använda webben såhär. Att efterlysa offentligt någonstans. Det är inte klokt vad många som hittar varandra på det viset, så det ska absolut inte underskattas.

 

En annan spännande utveckling är dna-genealogin, ifall din farmor fick fler barn over there, som sitter och undrar över sitt svenska ursprung, låter testa sig och dyker upp som träff om du testar dig.


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2017-01-02
Taggar: 
Kategorier:  Annat
Antalet visningar:  856