Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

jag vill veta min pappas föräldras min pappa heter birger nilsson född 1933-04-30 kommer ej ihåg dom sista han är född i hjorted undra många syskon han hade birger vad dom hette hans mamma heter stina nilsson och hans pappa vet jag inte han dog tidare vet hur sen skulle jag veta hans mamma syskon heter och kom ifrån var nån från utlandet min pappas släkt bakom tiden. tack om ni kunde hjälpa mig. vill gå vidare och leta ha ej råd att betala släktforsking finns det nån som ka tar reda på gratis åt mig ha ej kontakt med min pappas släkt de bor i stockholm de svara inte. mvh sofia

Svar

Jag kikade i Hjorteds SCB-utdrag ur födelseboken på Ancestry.

 

Din pappa hette Gustav Birger i födelseboken och hans föräldrar är stalldrängen Karl Peter Verner Nilsson f. 12/8 1869 och Anna Alfrida Kristina f. Björklund 31/8 1890. De gifte sig 3/10 1926. Ev. står det en 2a framför vigseldatumet, så det kanske var faderns andra gifte (med tanke på hans relativt höga ålder), men jag är inte helt säker, då det är lite kladdigt i boken.

 

Vill man släktforska helt gratis får man hoppas på att det lokala biblioteket är välförsett med abonnemang och skivor. Jag tror att Riksarkivet skulle släppas fritt till bibliotek och liknande i år, men jag vet inte om det är klart. Det finns även grupper på Facebook, t.ex. en som heter Släktforskning på guldfat, där man kan få hjälp av andra som tycker det är roligt att forska och dela med sig till andra. Sedan kan man passa på när ArkivDigital och Ancestry bjuder på gratis forskningsdagar, vilket sker ett par helger om året. Jag brukar försöka tipsa på den här sidans Facebook-sida.


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2015-04-11
Taggar: 
Kategorier:  Barn
Antalet visningar:  1497