Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

Jag har efter min mammas död hört att hon skulle ha fött ett barn troligtvis mellan 1926-1932. Hur kan jag få reda på detta? Mammas var född 1909-01-06 i Jönköping, men flyttade sedan till Kristinehamn. Hennes namn var Astrid Linnéa Margareta Hägerström (som ogift). Söker också en kusin vars namn är Torild Hägerström Kristinehamn född 1928. Vet ej om han lever.

Svar

Det man kan göra är att handbläddra SCBs utdrag ur födelseböckerna för den troliga församlingen under de misstänkta åren och se om man hittar din mamma i föräldrarspalten - men hon kan ha valt att föda anonymt och kanske på annan ort.

 

Kanske finns barnet med på din mammas personakt, men denna upprättades först efter andra världskriget, och om barnet dött eller adopterats bort har det inte funnits någon juridisk anledning att ta med barnet på personakten.

 

Barnavårdsnämnden i den misstänkta kommunen kan ha information om barnets ev. vidare öden och du bör kunna få ut sådan information utan ifrågasättande då det rör sig om så nära biologiska band.

 

Din kusin Thorild avled tyvärr 11/8 1996 enligt Sveriges Dödbok. Han bodde fortfarande i Kristinehamn då och var ogift.


 
Kommentarer
 
 
Sara på slaktforskning.info  
 

Jag hittade barnet genom handbläddring i SCB-utdragen och har meddelat frågeställaren om detta via mail.

 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2012-03-15
Taggar: 
Kategorier:  1900-talet Barn
Antalet visningar:  3616